Werken officieel van start

25/05/2016

Op vrijdag 20 mei stak Fons Duchateau (voorzitter Raad van Bestuur ZNA) de eerste spade in de grond op het terrein waar het nieuwe ZNA-ziekenhuis komt. Daarmee is het officiële startschot voor de werken gegeven. Het was de ideale gelegenheid om ook de naam van het nieuwe ziekenhuis te onthullen. Wouter de Ploey (CEO ZNA), dr. Katrien Bervoets (algemeen medisch directeur ZNA) en Manu Coppens (CEO Interbuild) staken een handje toe om een spandoek op te graven met de naam: ‘ZNA Cadix’.

‘ZNA Cadix’ verwijst naar de wijk die naast het nieuwe ziekenhuis ligt en werd door de Raad van Bestuur gekozen uit de meer dan 500 verschillende voorstellen die ZNA-medewerkers instuurden.

De dag nadien, zaterdag 21 mei, kwamen zo’n 300 geïnteresseerden langs tijdens het infomoment op de werf. Ze kregen er toelichting bij de plannen en de maquette van het nieuwe ziekenhuis.