142 meter onder de grond

13/02/2017

In mei zijn de werken aan ZNA Cadix van start gegaan. Het nieuwe ziekenhuis wordt 19 verdiepingen hoog en krijgt ook twee ondergrondse verdiepingen. Daarvoor is een put van 10 meter uitgegraven. Deze week wordt de laatste vloerplaat van verdieping -2 geplaatst. Op andere plaatsen zit de werf al aan de gelijkvloerse verdieping. Tegen april moet aan de kant van het Kempisch dok de put tot op straatniveau dicht zijn. Dan wordt immers gestart met de aanleg van de tramlijn over het plein voor het ziekenhuis. Volg de werf op de voet via de webcam.

Duurzaam verwarmen

In de bouwput is intussen ook een BEO-veld (boorgat energie opslag) geboord. Dat is een ondergronds netwerk van 39 buizen dat water tot 142 meter diep onder de grond brengt. Door de temperatuurverschillen boven en onder de grond kan het ziekenhuisgebouw zo op een ingenieuze en duurzame manier verwarmd worden in de winter en koel blijven in de zomer.

BEO