Opbouw eerste verdiepingen

27/06/2017

Goed een jaar geleden zijn de werken aan ZNA Cadix gestart. De bouw is intussen al een heel eind opgeschoten. De eerste verdiepingen rijzen uit de grond. Bovendien staan er zelfs al ramen in. Om de bouw snel en efficiënt te laten verlopen, worden de ramen per twee al in de betonfabriek in de stukken muur gemonteerd. Op de werf tillen de kranen deze elementen van 18 ton tot op de juiste plaats. Bekijk de foto’s van de werf.

Tram voor de deur

Intussen zijn de werkmannen van Noorderlijn ook begonnen met de aanleg van de tramlijn op de site. Er komt een halte voor de deur van het nieuwe ziekenhuis. Al vanaf januari 2018 passeert tram 7 hier. Die komt dan van het Eilandje en rijdt langs het ziekenhuis verder naar de Noorderlaan. De verlenging van tram 7 is een tijdelijke maatregel in afwachting van de ‘Noorderlijn’ (vermoedelijk ‘tramlijn 1’). Die komt er in 2019 en rijdt van de Havana-site in het noorden langs ZNA Cadix en over de Leien naar het zuiden.