Eerste tegels tegen gevel

01/03/2019

Er verschijnt kleur op de gevel. Op de werf  is de aannemer gestart met het betegelen van de gevel. Het zijn geglazuurde groene en blauwe tegels. Deze kleuren verwijzen naar de omgeving: de lucht, het water en het park. Op de lange zijden van het gebouw – evenwijdig met het Kempisch Dok en de Noorderlaan – komen groene tegels. Op korte zijden komen blauwe tegels.

60.000 keramische kliktegels

Oorspronkelijk was het de bedoeling om het gebouw in deze kleuren te bekleden met mozaïektegeltjes. Maar dat bleek na technische testen niet de beste keuze. Daarom wordt nu gewerkt met deze grotere keramische kliktegels. De aannemer zal nog tot eind dit jaar nodig hebben om de meer dan 60.000 tegels te monteren. Het resultaat: een glanzende gevel die zal schitteren in het zonlicht.