ZNA Cadix opent in maart 2023

18/11/2021

Het nieuwe ziekenhuis ZNA Cadix gaat open in maart 2023 in plaats van in november 2022. Met de beslissing neemt de raad van bestuur van ZNA druk weg van de medewerkers om hun mentale veerkracht intact houden. Voor de patiënten verandert er niets. Ze blijven terechtkunnen in ZNA Stuivenberg, ZNA Sint-Erasmus en ZNA Sint-Elisabeth.

Els van Doesburg, voorzitter raad van bestuur ZNA, licht de beslissing toe: “De Antwerpenaar krijgt met ZNA Cadix een hypermodern nieuw ziekenhuis. Dat omvat niet alleen een gebouw, maar ook een hoop zorgverleners die er zullen werken. Omdat we deze mensen aan boord willen houden, heeft de raad van bestuur beslist om in maart 2023 te verhuizen in plaats van in november 2022. Zo halen we druk van de ketel, want de boog van de medewerkers staat door COVID al 20 maanden gespannen.”

Een duizendtal medewerkers van ZNA Stuivenberg, ZNA-Sint-Erasmus en ZNA Sint-Elisabeth verhuizen naar ZNA Cadix. De voorbereiding daarvan omvat niet alleen de verhuizing van patiënten en apparatuur, maar ook het testen van processen, apparatuur en infrastructuur en het klaarmaken van alle afdelingen. Heel wat verpleegkundige teams zijn hierbij betrokken, naast de dagelijkse zorg voor de patiënten.